skip to Main Content

Υλικά

  • 1 κιλό σταφύλι (σουλτανίνα)
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Για το γλυκό σταφύλι, πλένουμε πρώτα καλά το σταφύλι και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα  μαζί με την ζάχαρη και το αφήνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και  ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο.

Αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι, και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 1΄.

Υποσημείωση: Αν θέλετε το ίδιο γλυκό μπορείτε να το κάνετε με μαύρο σταφύλι Αττική. Γίνεται εκπληκτικό και θυμίζει πολύ γλυκό βύσσινο.

Loading
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support