skip to Main Content

Και κρητικό και γκουρμέ!

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 400 γρ. σιουφιχτά
  • 300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Για τα σιουφιχτά με κουνουπίδι και φιστίκια Αιγίνης προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

– Απλώνουμε το κουνουπίδι, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αλατοπίπερο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα φιστίκια, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά και ξεφουρνίζουμε.

– Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και κρατάμε περίπου 70 ml από το νερό όπου τα βράσαμε. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά ξανά στην, άδεια πλέον, κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).

– Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη γραβιέρα και το ζεστό νερό που κρατήσαμε στην άκρη και περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε το κουνουπίδι με τα φιστίκια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως τα σιουφιχτά με κουνουπίδι και φιστίκια Αιγίνης.

Η συνταγή είναι του www.gastronomos.gr