skip to Main Content

Υλικά

  • 4 πατάτες
  • αλάτι
  • 1 πιπεριά της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένη
  • Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 ραπανάκια σε λεπτές φέτες
  • 2 αγγουράκια τουρσί
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 φρέσκo κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ή ½ κανονικό κρεμμύδι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Βασικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1) Βάζουμε τις πατάτες με την -καλά πλυμένη- φλούδα σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με κρύο νερό, το αλατίζουμε και το βάζουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν (για περίπου 20 λεπτά) αλλά να μην διαλύονται.

2) Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό βρύσης για να σταματήσουμε τον βρασμό. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερό), την πιπεριά, τα ντοματίνια, τα ραπανάκια, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη, τον μαϊντανό και τον βασιλικό ή τον δυόσμο.

3) Για το dressing. Σε μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, κουρκουμά, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

4) Περιχύνουμε με το μείγμα το μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

5) Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως, ή να την αφήσουμε καλυμμένη στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Δροσερή είναι ακόμα καλύτερη!!!